Kurser/info

KURSER/WORKSHOPS


Julklappserbjudande!
Ge bort en behandling i julklapp och få 2 valfria örtteer eller kryddpåsar på köpet. Maila eller ring för beställning.


Örtvandring på Ecotopia Österlen.

Denna dag går vi ut och botaniserar bland örter och vilda växter. Vi vandrar på Österlen backlandskap både på hed och i skog. Du får du möjlighet att inhämta örtkunskap samtidigt som du är ute och vandrar. Vi lägger in pauser med sund rawfood mat smaksatt med vilda växter. En dag både för kropp och själ.

Kurser för 2023 är ännu ej fastställda men maila gärna intresse så skickar jag information om när och var.Örtmedicin steg 1 och 2. 

Nu är det hög tid att börja plocka örter och sammanställa sitt eget naturapotek. I denna kurs får du både möjlighet att inhämta grundläggande örtkunskap och gå ut i naturen för att sedan när du kommer hem börja plocka och torka örter till ditt eget naturapotek.


Denna kurs bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin för människor och djur. Detta genom att lära sig mer om vilda växter och vilka man kan använda i sin vardag. Vilka örter man bör plocka och vad man kan använda dem till.  Vilka växter, s.k. medicinalväxter, som används som läkemedel och som man framställer läkemedel ur.
 Fortsättningskurs. Steg 2.


Under många år har Catharina Ehlo varit kursledare för fullbokade grundkurser i örtmedicin. På begäran av deltagare är det nu dags för denna fortsättningskurs. Denna kurs utgör en fördjupning av de läkande ämnen som återfinns i olika läkeörter och om homeopatiska läkeväxter.

Homeopatin är den andra mest använda komplimenterande behandlingen i världen. Många av homeopatins preparat har sitt ursprung i läkeväxter. Homeopati är ett behandlingskoncept, som utarbetades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843) ”om en substans framkallar symptom hos en frisk, är det möjligt att med samma substans bota liknande symptom hos en sjuk (similia similibus curentur)”. En gemensam nämnare för alla preparaten är den stora utspädningen. I kursen ingår därför också vilka potenser man använder.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.Utbildningar på min gård, strax norr om Kristianstad.Energiterapiutbildning.

En kurs i 6 steg där vi går igenom
1: Männiksokroppens anatomi, fysiologi och organens samverkan enligt östeländsk filosofi.

2: Kostens betydelse, naturmedicin, homeopati och immunbiologi.

3: Kinesisk medicin, eteriska oljor, meridiansystemet.

4: Subtila energisystem - Chackra, aura mm. Telepati och healing samt dess olika frekvenser. Sammanlänkningen mellan hormonsystemet, auran och nervsystemet.

5: Kanalisering, psykometri, regression. Olika arbetsredskap samt hur man balanserar sig själv i sitt arbete.

6: Vad är ande, själ och väsen. Intuition, hjälpare och guidar. Hur får man kontakt med en hjälpare.

Ej fastställt datum, Intresserad? Kontakta mig.


Regndroppsmassage.

Jag håller även kurser i Regndroppsmassage.
Under en och en halv dag lär du dig denna underbart avkopplande, men även djupverkande behandlingsteknik. Vi arbetar och fördjupar oss i Young livnings essensiella oljor som vi med hjälp av bla Vitaflexrörelser arbetar in på både händer, fötter och rygg. 
Under helgen varvas teori med praktik.


Intresserad av kurs till våren? Kontakta mig.